Strakke vloer met weinig onderhoud

Stukadoors Blog

Als u bezoekers over de vloer krijgt, wilt u natuurlijk graag dat uw ruimte er schoon en gastvrij uitziet. De keuze van vloerbedekking kan daarbij erg bepalend zijn. Laminaat is dan uw ideale keuze.

Uitstraling die bij u past
Tegenwoordig is er laminaat in alle soorten en maten, van het gewone klik- en pvc-laminaat tot tegels en laminaat met een V-groef of houtstructuur, die uw vloer een chique uitstraling geven. Ook qua kleur is het palet inmiddels zo uitgebreid, dat u zelfs een hoogglansvloer kunt (laten) leggen of een die niet van echte steen te onderscheiden is. Ook qua geluiddemping is er tegenwoordig veel meer mogelijk dan het wat kille geluid van de traditionele harde laminaatvloer. Zo hebben pvc- en vooral vinylvloeren een sterk geluiddempende werking. Mocht het voor uw bedrijf nodig zijn, dan kunt u ook vloerverwarming onder de vloer aanbrengen. Kortom: u kunt altijd een oplossing vinden die ideaal aansluit bij de behoefte van uw bedrijf.

Goede voorbereiding
Welke vorm van laminaat u ook kiest, een goede voorbereiding is essentieel om plezier te hebben van uw keuze. Allereerst betekent dat dat uw vloer vlak moet zijn. Kleine oneffenheden verdwijnen dankzij de ondervloer (groene platen), maar grote verschillen moet geëgaliseerd worden. Breng daarna een vochtscherm aan. Daarna is het een kwestie van planken klikken, aantikken en op maat zagen tot u de hele vloer hebt gedaan. Uiteraard kunt u het leggen ook aan de vakman overlaten.

Voordelen van PVC of vinyl
PVC- en vinyllaminaat nemen een wat aparte plek in binnen het laminaat. PVC-laminaat bestaat uit kunststofstroken, vinyllaminaat is opgebouwd uit verschillende lagen, met een kunststof toplaag en een foamlaag aan de onderkant. Beide vloeren zijn aanzienlijk dunner dan gewoon laminaat en vereisen een egale vloer, anders ziet u elke hobbel. Voorts zijn de individuele stroken gemakkelijk te wisselen, wat bij gewoon kliklaminaat niet zomaar kan. Een ander belangrijk voordeel is dat beide vloeren dankzij geluidarmer zijn dan gewoon laminaat. Dat kan binnen een werkomgeving een belangrijke factor zijn. Voorts zijn ze vochtbestendiger en slijtvaster dan gewoon laminaat.

Onderhoudsvriendelijk
Als het op schoonhouden aankomt, is laminaat ideaal. Stofzuigen en dweilen volstaan om de vloer er weer fris te laten uitzien. Dat dweilen kunt u het best regelmatig doen met een beetje laminaatreiniger om de toplaag in conditie te houden. Vergelijk dat eens met vloerbedekking, waar na verloop van tijd slijtage optreedt op het loopvlak en allerlei vlekken ontstaan door morsen. Of een houten vloer, die u regelmatig moet onderhouden om hem in topconditie te houden. Als u dan bedenkt dat laminaat (geldt iets minder voor PVC) beduidend goedkoper is dan een echte houten vloer of vloerbedekking, kan de keuze snel gemaakt zijn. Benieuwd geraakt naar een groothandel in laminaat? Kijk dan op de Parket en Laminaatwinkel!

Delen

9 februari 2017

Zó bouw je jouw eigen droomhuis!

Is het bouwen van een eigen huis onmogelijk? Niet echt: ik ben er momenteel mee bezig! Mijn naam is Lars van Bergen en via deze blog hou ik iedereen op de hoogte van de vorderingen rondom mijn droomwoning. Sommige mensen nemen genoegen met een huur- of koophuis dat niet helemaal aan hun persoonlijke wensen en voorkeuren voldoet. 'Ja, maar je moet tóch ergens wonen', zeggen ze dan. Voor mij was dit geen legitieme reden. Ik heb specifieke wensen die in een regulier huurhuis onmogelijk zijn te realiseren. Zo wil ik in mijn woonkamer een complete wand behangen met schilderijtjes. In sommige huurwoningen mag je niet eens een spijker in de muur slaan. Ik heb besloten om een stuk grond te kopen en daarop te werken aan een huis dat volledig is gebouwd in mijn persoonlijke stijl. Ik hou jullie op deze wijze graag op de hoogte van de vorderingen!