Tuinontwerp voor bedrijven

Landschap Blog

Waarom kiezen voor een groene omgeving voor uw bedrijf?
De professionaliteit van uw bedrijf wilt u zo goed mogelijk doortrekken in alle aspecten. De communicatie, werkwijze, bedrijfspolitiek, etc. etc. Alles kan worden aangewend om ervoor te zorgen dat u correct en professioneel naar voor komt. Een verzorgd bedrijfsomgeving is daar ook een onderdeel van. U wilt dus het bedrijfsgebouw perfect inplanten in de omgeving. Een groene zone rondom het gebouw is veelal cruciaal wanneer u een goede eerste indruk wenst te maken op klanten, partners of toeleveranciers. Een tuinontwerp, specifiek voor bedrijven, is hierbij een goede start. Er wordt eerst uitgezocht op welke manier u het bedrijf in harmonie wilt stellen tegenover de omgeving. Naast een eerste goede indruk op klanten of toeleveranciers toont u dus ook dat u betrokken bent met uw omgeving. Ecologisch verantwoorde ondernemingen genieten uiteraard de voorkeur. 

Tips voor een tuinontwerp voor bedrijven
Voor u start met de aanpassing van de tuin, is het wijs om na te denken welke elementen u wilt of welke bedoeling u precies nastreeft. Wellicht vindt u één van de belangrijkste punten de parkeermogelijkheden en wilt u daarom niet te veel inboeten op parkeerplaatsen. Bekijk het echter niet te eng. Een goed verzorgde tuin (of een deel daarvan) gaat ook ten voordele van het personeel. Vaak vertoeven in een muffe of saaie refter is ook geen lolletje. Daarom is een vrijetijdsruimte in de tuin een zeer welkome alternatief. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken en de lente ontluikt, zult u zien hoe velen hun pauze in de tuin zullen doorbrengen. Een rustgevend moment en bovendien bevorderlijk voor het sociaal contact en de sfeer. Indirect zorgt een goed tuinontwerp dus voor betere prestaties van medewerkers. Ook bestrating en hekwerk maakt deel uit van het ontwerp. Hiermee beveiligd u de site en kunt u ook de parking losmaken van de "lunchtuin". 

Trends bij bedrijfstuinen
Niet alleen buiten, maar ook binnen kan voor groen gezorgd worden. Verticaal tuinieren is zo'n ideetje. Een dichte wand met planten die niet te snel groeien sieren de inkomhal. Heeft u ook al gezien dat er steeds meer groendaken verschijnen? De aanleg van een groendak biedt tal van voordelen. Zo wordt de riool minder belast bij regenbuien omdat vegetatie een deel van het water zelf opslaat. Het is ook een extra isolator. Zowel voor warmte (waardoor er dus minder gestookt hoeft te worden), maar ook geluidsisolatie. Dit biedt een meerwaarde, zeker wanneer het gaat over een productiehal in de nabijheid van woningen. In sommige gemeenten wordt bovendien een subsidie toegekend bij de aanleg van een groendak. 
Bent u benieuwd geraakt naar de mogelijkheden die u als particulier of voor uw bedrijfvoering heeft bij de aanleg van een sierlijke tuin, kijk dan op Hovenier Fons Linders BV.

Delen

9 februari 2017

Zó bouw je jouw eigen droomhuis!

Is het bouwen van een eigen huis onmogelijk? Niet echt: ik ben er momenteel mee bezig! Mijn naam is Lars van Bergen en via deze blog hou ik iedereen op de hoogte van de vorderingen rondom mijn droomwoning. Sommige mensen nemen genoegen met een huur- of koophuis dat niet helemaal aan hun persoonlijke wensen en voorkeuren voldoet. 'Ja, maar je moet tóch ergens wonen', zeggen ze dan. Voor mij was dit geen legitieme reden. Ik heb specifieke wensen die in een regulier huurhuis onmogelijk zijn te realiseren. Zo wil ik in mijn woonkamer een complete wand behangen met schilderijtjes. In sommige huurwoningen mag je niet eens een spijker in de muur slaan. Ik heb besloten om een stuk grond te kopen en daarop te werken aan een huis dat volledig is gebouwd in mijn persoonlijke stijl. Ik hou jullie op deze wijze graag op de hoogte van de vorderingen!