Functionaliteit van een doos

Bouw & aannemers Blog

Een doos is een voorwerp om iets in te verpakken, in de meeste gevallen is zo een voorwerp rechthoekig gevormd. Echter, komt het in de praktijk veel vaker voor dat dozen veel meer functies hebben dan alleen een voorwerp verpakken. Dit is onder andere te danken aan het feit dat er veel is gaan veranderen in de wereld, daarbij mag gerust gedacht worden aan het "recycle-gedachte". Een doos die bijvoorbeeld stevig in elkaar gezet is, zou best wel kunnen dienen als opslag voor oude kleren, boeken, borden noem maar op. 

Verschillende soorten dozen   

Er zijn verschillende soorten dozen te vinden. Zoals eerder gesteld, wordt een doos in de meeste gevallen gebruikt om iets te verpakken. Die "iets" zal doorslaggevend zijn, in hoe je doos eruit zal zien. Dozen kopen om mobiele telefoons te verpakken zal heel anders eruit zien, dan een doos die gebruikt wordt om olie filters te verpakken. Dozen worden gemaakt van karton. In het verlengde hiervan heb je verschillende soorten kartonnen. Indien er veel dozen in een ruimte opgeslagen dient te worden, wordt de optie om de dozen op elkaar te zetten nauwkeurig bekeken. Indien dit het geval zal zijn, betekent dit dat de onderste doos veel gewicht moet aan kunnen.   

Kwaliteit van dozen   

Dozen zijn er in verschillende soorten kwaliteit te vinden. De kwaliteit van een doos zal afhangen van verschillende factoren. Net zoals een doos voor een mobiele telefoon er anders uit ziet dan een doos, waarin olie filters in zitten, zal ook de kwaliteit van de twee verschillen. De onderverdeling qua kwaliteit, kan gemaakt worden tussen een doos die gemaakt is van enkel- en dubbel golf karton. Het onderscheid tussen een doos ontworpen van enkelgolf karton is dat het wat minder stevig is, dan een doos gemaakt van dubbelgolf karton. Als het de bedoeling is dat dozen op elkaar opgeslagen dienen te worden is het van eminent belang dat ze van duurzame en goede kwaliteit zijn gemaakt. Dan is een doos van dubbelgolf karton aangeraden.   

Bijproducten voor een doos  

Dozen kopen doe je niet zomaar. Om iets te verpakken heb je meestal een doos nodig. Het is je aangeraden om ervoor te zorgen dat je product niet stuk of beschadigd raakt tijdens het transporteren. Om stevigheid aan je product te bieden in een doos, kunnen beschermingsmaterialen zoals luchtkussens en schuimfolies een belangrijke rol spelen. Los van luchtkussen en schuimfolies zijn er ook andere beschermingsmateriaal die je kan gebruiken om je product te beschermen. Dit zal ook eveneens afhangen van wat voor materiaal je wilt verpakken in je doos.

Dozen in verschillende soorten en maten vind je bij BS Verpakkingen.

Delen

9 januari 2019

Zó bouw je jouw eigen droomhuis!

Is het bouwen van een eigen huis onmogelijk? Niet echt: ik ben er momenteel mee bezig! Mijn naam is Lars van Bergen en via deze blog hou ik iedereen op de hoogte van de vorderingen rondom mijn droomwoning. Sommige mensen nemen genoegen met een huur- of koophuis dat niet helemaal aan hun persoonlijke wensen en voorkeuren voldoet. 'Ja, maar je moet tóch ergens wonen', zeggen ze dan. Voor mij was dit geen legitieme reden. Ik heb specifieke wensen die in een regulier huurhuis onmogelijk zijn te realiseren. Zo wil ik in mijn woonkamer een complete wand behangen met schilderijtjes. In sommige huurwoningen mag je niet eens een spijker in de muur slaan. Ik heb besloten om een stuk grond te kopen en daarop te werken aan een huis dat volledig is gebouwd in mijn persoonlijke stijl. Ik hou jullie op deze wijze graag op de hoogte van de vorderingen!